Du behöver
- 6 äggvitor
- 2.25 dl strösocker
- 2.75 dl brun farin
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk maizena
- 2 msk kakao
- 100 g mörk choklad
Servera med:
chokladsås
färska hallon
Ugn: 160°
Gör så här
Separera vitorna från gulorna. Häll vitorna i en skål och vispa till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget.
Tillsätt vinäger och maizena och vispa ytter-ligare några sekunder. Marängen ska bli blank och toppig.
Vänd försiktigt ner 1 msk kakao med en slickepott – blanda inte. Strö ut resten av kakaon på ett bakplåtspapper. Ta upp en stor klick maräng med en matsked. Doppa den i kakaon och sätt marängen på en plåt med bakplåtspapper. Upprepa med resten av marängsmeten.
Sänk ugnsvärmen till 110° och grädda marängerna i 1,5 timmar. Stäng av värmen. Ställ ugnsluckan på glänt och låt marängerna svalna helt.
Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad. Servera med chokladsås.