Chokladmaränger

Marmorerade maränger med chokladsås – en dröm för alla chokladälskare! Servera gärna med färska hallon och lite vispad grädde.

Du behöver

  • 6 äggvitor
  • 2.25 dl strösocker
  • 2.75 dl brun farin
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk maizena
  • 2 msk kakao
  • 100 g mörk choklad

Servera med:

chokladsås
färska hallon

Ugn: 160°

Gör så här

1

Separera vitorna från gulorna. Häll vitorna i en skål och vispa till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget.

2

Tillsätt vinäger och maizena och vispa ytter-ligare några sekunder. Marängen ska bli blank och toppig.

3

Vänd försiktigt ner 1 msk kakao med en slickepott – blanda inte. Strö ut resten av kakaon på ett bakplåtspapper. Ta upp en stor klick maräng med en matsked. Doppa den i kakaon och sätt marängen på en plåt med bakplåtspapper. Upprepa med resten av marängsmeten.

4

Sänk ugnsvärmen till 110° och grädda marängerna i 1,5 timmar. Stäng av värmen. Ställ ugnsluckan på glänt och låt marängerna svalna helt.

5

Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad. Servera med chokladsås.

Scroll to Top