Laxsoppa med spenat

En matig och ­snabblagad laxsoppa med grönsaker som blir extra festlig om du kompletterar med en gratinerad baguette.

4 portioner

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 300 g fast potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 9 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 100 g babyspenat
  • salt och peppar

Ostbaguette

1 st baguette
50 g färskost
50 g riven västerbottenost
2 msk hackad persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär laxen i tärningar. Skala och skiva potatis och morötter. Skölj purjolöken väl och skär den i 1 cm stora bitar.

2

Koka upp vatten och fond. Lägg i potatis och morötter och koka i 5 minuter. Lägg i purjolöken och småkoka i 5 minuter.

3

Tillsätt grädde och koka upp. Lägg i dill, gräslök, lax och spenat. Småkoka i ca 3 minuter, tills laxen är klar. Smaka av med salt och peppar.

4

Ostbaguette: Dela baguetten. Rör samman färskost, riven ost och persilja och bred på brödet. Gratinera i 10 minuter. Skär i bitar och servera till soppan.

Scroll to Top