4 portioner
Du behöver
- 400 g laxfilé
- 300 g fast potatis
- 2 st morötter
- 1 st purjolök
- 9 dl vatten
- 2 msk fiskfond
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl hackad dill
- 0.5 dl hackad gräslök
- 100 g babyspenat
- salt och peppar
Ostbaguette
1 st baguette
50 g färskost
50 g riven västerbottenost
2 msk hackad persilja
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär laxen i tärningar. Skala och skiva potatis och morötter. Skölj purjolöken väl och skär den i 1 cm stora bitar.
2
Koka upp vatten och fond. Lägg i potatis och morötter och koka i 5 minuter. Lägg i purjolöken och småkoka i 5 minuter.
3
Tillsätt grädde och koka upp. Lägg i dill, gräslök, lax och spenat. Småkoka i ca 3 minuter, tills laxen är klar. Smaka av med salt och peppar.
4
Ostbaguette: Dela baguetten. Rör samman färskost, riven ost och persilja och bred på brödet. Gratinera i 10 minuter. Skär i bitar och servera till soppan.