22 stycken
Du behöver
- 50 g jäst
- 100 g smör
- 3.75 dl mjölk
- 125 g kesella
- 1.5 msk fiberhusk
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 tsk hjorthornssalt
- 1 tsk stött kardemumma
- 600 g glutenfri mjölmix, Semper eller Lailas
- ägg till pensling
- florsocker att sikta över
Fyllning
200 g mandelmassa
2 msk mjölk
5 dl vispgrädde
Ugn: 225°
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och kesella. Värm till 37°, häll över jästen och rör om tills den lösts upp.
Rör i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Rör i ägg, salt, socker, hjorthornssalt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta till en jämn deg. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Ta upp degen på bakbord mjölat med mjölmix. Dela den i 16 bitar. Rulla bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Skär av ett lock på bullarna. Gröp ur lite av inkråmet. Blanda inkråmet med riven mandelmassa och mjölk och lägg tillbaka det i bullarna.
Vispa grädden och lägg i bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker.