Minisemlor med hjärtformade lock

Bjud någon du tycker om på en minisemla med hjärtformat lock! Charmigt och precis lagom.

25 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl filmjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk stött kardemumma
  • 6 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • florsocker att sikta över

Fyllning

200 g mandelmassa
2 msk mjölk
5 dl vispgrädde

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och filmjölk i kastrullen och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp.

2

Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord. Rulla ut till en längd. Dela den i 25 bitar och rulla små bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 20 minuter.

4

Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

5

Fyllning: Skär av ett lock på bullarna. Klipp till locken så att de blir hjärtformade eller använd en kakform. Gröp ur lite av inkråmet. Blanda inkråmet med riven mandelmassa och mjölk och lägg tillbaka i bullarna.

6

Vispa grädden. Lägg den i bullarna och lägg på locken. Sikta över florsocker.

Scroll to Top