Saffranspasta med kräftstjärtar

Vi kan inte få nog av saffran som även får sätta smak på den här goda pastarätten. Kräftstjärtar, champinjoner och tomater samsas också på tallriken.

4 portioner

Du behöver

  • 300 g pasta t.ex. tagliatelle
  • 150 g champinjoner
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • 200 g färskost
  • 2 msk hummerfond
  • 10 st små tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • 170 g kräftstjärtar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2

Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka vitlöken. Fräs champinjoner, vitlök och saffran i smör tills vätskan kokat in.

3

Tillsätt crème fraiche, mjölk, färskost och fond, koka upp. Lägg i delade tomater och sambal oelek. Sjud tills pastan är klar.

4

Lägg i kräftstjärtarna och blanda såsen med avrunnen pasta. Strö över persiljan.

Scroll to Top