10 bitar
Du behöver
- 200 g smör
- 1 tsk kardemummakärnor
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 ägg
Garnera med
30 g smör
2 msk strösocker
1.5 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
pärlsocker
Servera med
vispgrädde
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Stöt kardemumman i en mortel.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt och stött kardemumma i en skål. Rör i smält smör och ägg och blanda om till en smet.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanten och häll i smeten.
Garnering: Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, kanel och vaniljsocker. Ringla över smeten så att det ser ut som en kanelbulle. Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna och servera med vispad grädde.