Du behöver
- 600 g älggrytbitar
- smör
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 1 l vatten
- 4 st lagerblad
- 12 st krossade enbär
- 5 st kryddpepparkorn
- 2 msk kinesisk soja
- salt och svartpeppar
- 2 msk finhackad timjan
- 250 g kantareller
Servering
pressad potatis
crème fraiche med hackade färska örter
Gör så här
Putsa köttet och skär det i 3 cm stora bitar. Hetta upp smör i en stekgryta. Bryn köttet runt om så att det får fin färg.
Skala och grovhacka löken. Skala morötterna och skär dem i knubbiga bitar. Vänd ner morötter och lök i grytan och tillsätt vatten så att det precis täcker köttet.
Koka upp och skumma av med sked. Tillsätt lagerblad, enbär, kryddpeppar och soja.
Koka på svag värme i ca 1 timme. Smaka av med salt, peppar och ev soja. Vänd ner timjan.
Ansa och stek svampen så att vätskan försvinner. Tillsätt smör och stek den klar. Vänd ner den i grytan. Koka upp.
Servering: Servera med pressad potatis och crème fraiche.