Du behöver

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • 1 msk vatten

Fyllning

100 g smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka smör, socker, mjöl, bakpulver och havregryn till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten och arbeta till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2

Kavla ut och krusa med kruskavel. Ta ut rundlar, ca 4 cm i diameter.

3

Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Låt kallna.

4

Fyllning: Rör ihop smör, florsocker, kakao och vaniljsocker. Lägg ihop kakorna med kräm emellan.