4 portioner
Du behöver
- 1 färdig pizzadeg, 400 g
- 2 dl crème fraîche
- 2+2 dl riven parmesanost
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad gräslök
- 600 g kokt kall färskpotatis skalad
Picklad rödlök
½ dl ättiksprit 12 %
1 dl strösocker
2 dl vatten
2 st små rödlökar
Topping
picklad rödlök
80 g löjrom finns fryst
klippt gräslök
1 dl crème fraîche
Ugn: 225°
Gör så här
Picklad rödlök: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en bunke. Rör tills sockret lösts upp. Skala och skiva löken tunt och lägg ner i lagen. Låt vila i ca 30 minuter för krispig lök.
Rulla ut degen och forma till en så stor pizza som möjligt. Lägg den i en långpanna med bakplåtspapper.
Blanda crème fraiche, 2 dl parmesan, vitlök och gräslök. Fördela det på pizzabottnen.
Skiva potatisen och fördela den på pizzan. Toppa med resten av parmesanen.
Gratinera strax under ugnens mitt i 18–20 minuter.
Topping: Toppa med picklad rödlök, löjrom och gräslök. Klicka på crème fraiche.