Färskpotatispizza

Lyxpizza med löjrom, picklad rödlök och parmesanost. Du gör den enkelt med färdig pizzadeg.

4 portioner

Du behöver

  • 1 färdig pizzadeg, 400 g
  • 2 dl crème fraîche
  • 2+2 dl riven parmesanost
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 600 g kokt kall färskpotatis skalad

Picklad rödlök

½ dl ättiksprit 12 %
1 dl strösocker
2 dl vatten
2 st små rödlökar

Topping

picklad rödlök
80 g löjrom finns fryst
klippt gräslök
1 dl crème fraîche

Ugn: 225°

Gör så här

1

Picklad rödlök: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en bunke. Rör tills sockret lösts upp. Skala och skiva löken tunt och lägg ner i lagen. Låt vila i ca 30 minuter för krispig lök.

2

Rulla ut degen och forma till en så stor pizza som möjligt. Lägg den i en långpanna med bakplåtspapper.

3

Blanda crème fraiche, 2 dl parmesan, vitlök och gräslök. Fördela det på pizzabottnen.

4

Skiva potatisen och fördela den på pizzan. Toppa med resten av parmesanen.

5

Gratinera strax ­under ugnens mitt i 18–20 minuter.

6

Topping: Toppa med picklad rödlök, löjrom och gräslök. Klicka på crème fraiche.

Scroll to Top