Du behöver
- 1 st kyld färdig smördeg
Medelhavskräm
2 dl crème fraîche
200 g färskost
6 st soltorkade tomater i olja
6 st strimlade aprikoser
1 kruka basilika
1 tsk salt
Fyllning
350 g körsbärstomater gärna i blandade färger
125 g minimozzarellabollar
1 st stor huvudsallad
150 g kokta salladsärter
2 msk olivolja
3 msk hackad basilika
10 st salamiskivor
Garnering
ärtskott
strimlade aprikoser
Gör så här
Rulla ut smördegen i en smord form. Klipp bort överflödig deg som sticker ut över kanten.
Nagga pajskalet med en gaffel. Grädda strax under ugnens mitt i 15–20 minuter. Se ugnstemperatur på degens förpackning. Låt svalna.
Medelhavskräm: Vispa ihop crème fraiche och färskost i en bunke. Strimla de soltorkade tomaterna och vänd ner i krämen tillsammans med aprikoser och basilika. Salta. Fördela röran i det kalla pajskalet. Ställ i kylen.
Fyllning: Dela tomaterna. Låt osten rinna av. Fördela samtliga ingredienser till fyllningen i pajskalet. Avsluta med vikta salamiskivor.
Garnering: Toppa med ärtskott och aprikoser.