Du behöver
- 3 dl kokt ris
- 500 g kycklingfilé
- 3 st ägg
- 130 g riven parmesan
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 msk olja
- 1 msk smör
- 0.5 tsk salt
Tomatsås
0.5 st zucchini
0.5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tsk torkad salvia
1 msk flytande honung
1 tsk salt
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Tomatsås: Fräs zucchini, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10–15 min. Mixa till en slät sås.
Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa upp äggen lätt och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
Servera piccatan med tomatsåsen och ris.