Du behöver

  • 3 dl kokt ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 3 st ägg
  • 130 g riven parmesan
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt

Tomatsås

0.5 st zucchini
0.5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tsk torkad salvia
1 msk flytande honung
1 tsk salt

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2

Tomatsås: Fräs zucchini, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10–15 min. Mixa till en slät sås.

3

Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa upp äggen lätt och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.

4

Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.

5

Servera piccatan med tomatsåsen och ris.