4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 150 g färskost
  • ½ kruka färsk basilika
  • salt och svartpeppar
  • paprikapulver
  • 2 msk smör
  • 800 g delikatesspotatis
  • 4 tomater
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja

Pestosmör

150 g rumsvarmt smör
3 msk färdig pesto
10 st basilikablad

Topping

150 g haricots verts
100 g fetaost
½ kruka färsk basilika

Ugn: 200°

Gör så här

1

Putsa kycklingfiléerna och skär en skåra längs med dem. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och dela dem i mindre bitar. Mixa tomater, färskost och basilika. Fyll kycklingfiléerna med färskoströran. Använd tandpetare för att hålla ihop dem.

2

Salta och peppra på kycklingen och strö över paprikapulver. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.

3

Tvätta potatisen och dela den om det behövs. Halvera tomaterna. Skala och klyfta löken.

4

Lägg kyckling, potatis, tomater och lök på en oljad plåt. Rosta strax under ugnens mitt i 40–45 minuter.

5

Pestosmör: Mixa samman smör, pesto och basilikablad.

6

Topping: Ansa haricots vertsen. Koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten. Strö dem över plåten. Smula över fetaost och basilikablad. Servera med pestosmör.