4 portioner
Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 8 soltorkade tomater i olja
- 150 g färskost
- ½ kruka färsk basilika
- salt och svartpeppar
- paprikapulver
- 2 msk smör
- 800 g delikatesspotatis
- 4 tomater
- 2 rödlökar
- 2 msk olivolja
Pestosmör
150 g rumsvarmt smör
3 msk färdig pesto
10 st basilikablad
Topping
150 g haricots verts
100 g fetaost
½ kruka färsk basilika
Ugn: 200°
Gör så här
Putsa kycklingfiléerna och skär en skåra längs med dem. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och dela dem i mindre bitar. Mixa tomater, färskost och basilika. Fyll kycklingfiléerna med färskoströran. Använd tandpetare för att hålla ihop dem.
Salta och peppra på kycklingen och strö över paprikapulver. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.
Tvätta potatisen och dela den om det behövs. Halvera tomaterna. Skala och klyfta löken.
Lägg kyckling, potatis, tomater och lök på en oljad plåt. Rosta strax under ugnens mitt i 40–45 minuter.
Pestosmör: Mixa samman smör, pesto och basilikablad.
Topping: Ansa haricots vertsen. Koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten. Strö dem över plåten. Smula över fetaost och basilikablad. Servera med pestosmör.