4 portioner
Du behöver
- 500 g ryggbiff
- smör till stekning
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 stor gul lök
- 2 msk tomatpuré
- ½ msk paprikapulver
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 msk oxfond
- 1.5 msk dijonsenap
- 200 g saltgurka
Till servering
1 kg potatis
500 g lättkokt broccoli
Gör så här
1
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär köttet i strimlor. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra.
2
Stek löken i smör, tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Stek lite till under omrörning. Häll i vatten, grädde, fond och senap. Häll tillbaka köttet och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
3
Vänd ner saltgurkan och servera med kokt eller pressad potatis. Toppa ev med finhackad persilja.