Du behöver
- 500 g auberginer
- 1 kruka basilika
- 3 msk olivolja
- 0.5 tsk svartpeppar nymalen
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 400 g körsbärstomat
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 tsk flytande honung
- mozzarella
- 1.5 dl kokvatten från pastan
- 1 tsk salt
- 400 g rigatoni
Gör så här
1
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Plocka basilikabladen och finstrimla stjälkarna.
2
Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg, ca 5 min. Salta och peppra.
3
Tillsätt vitlök och tomatpuré, stek ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, basilikastjälkarna, vinäger och honung, låt småputtra ca 4 min. Riv den ena mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i såsen under omrörning.
4
Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen. Ta ½ dl av kokvattnet och blanda ner i tomatsåsen.
5
Häll av pastan och vänd ner i såsen. Toppa med den andra mozzarellaosten i bitar och basilikabladen.