6 portioner
Du behöver
- 6 stora havskräftor
Tomatsmör
125 g rumsvarmt smör
0.5 dl finhackad persilja
0.5 dl finhackad dill
rivet skal av en halv citron
6 st strimlade soltorkade tomater i olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 st finhackad röd chilifrukt
1 dl riven parmesanost
Garnering
rivet citronskal
dill
Ugn: 225–250°
Gör så här
1
Klyv havskräftorna på längden. Knäck klorna lätt. Placera havskräftorna med skalsidan nedåt på en bakplåtspappersklädd långpanna.
2
Vispa upp smöret med elvisp. Tillsätt finhackade örter, citronskal, tomater, kryddor, vitlök och chili.
3
Klicka ut smöret på havskräftorna, strö över riven ost. Gratinera i den övre delen av ugnen i ca 3–5 minuter.
4
Tag ut, garnera med citronskal och dill, servera genast.