Gratinerade havskräftor

Festligt och gott, kräver minimalt med tillagningstid

6 portioner

Du behöver

  • 6 stora havskräftor

Tomatsmör

125 g rumsvarmt smör
0.5 dl finhackad persilja
0.5 dl finhackad dill
rivet skal av en halv citron
6 st strimlade soltorkade tomater i olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 st finhackad röd chilifrukt
1 dl riven parmesanost

Garnering

rivet citronskal
dill

Ugn: 225–250°

Gör så här

1

Klyv havskräftorna på längden. Knäck klorna lätt. Placera havskräftorna med skalsidan nedåt på en bakplåtspappersklädd långpanna.

2

Vispa upp smöret med elvisp. Tillsätt finhackade örter, citronskal, tomater, kryddor, vitlök och chili.

3

Klicka ut smöret på havskräftorna, strö över riven ost. Gratinera i den övre delen av ugnen i ca 3–5 minuter.

4

Tag ut, garnera med citronskal och dill, servera genast.

Scroll to Top