Du behöver
- 3 dl jasminris
- 500 g kycklingfärs
- 0.5 msk sesamolja
- 2 msk fisksås
- 1 msk strösocker
- 1 st röd chili
- 1 kruka koriander
- 1.5 st lime
- salt
- 1 st isbergssallad
- limesås
- 1 st lime
- 1 dl mango chutney
- 0.5 dl majonnäs
- 0.5 dl vatten
Mangosallad
1 st mango
180 g färska böngroddar
0.5 st lime
salt
Gör så här
1
Koka riset. Stek kycklingfärsen i sesamolja tills den är smulig och genomstekt.
2
Tillsätt fisksås, socker, chili och koriander. Pressa ner limesaft och smaka av med salt. Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ingredienserna till mangosalladen. Plocka salladsbladen och skölj i kallt vatten.