Du behöver

  • 600 g potatis
  • 500 g viltfärs
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 st tunnbröd

Sås

0.5 dl gräddfil
1 dl majonnäs
3 dl hackad smörgåsgurka
1 dl finhackad färsk persilja
salt och svartpeppar

Servera med: rårörda lingon och salladslök

Gör så här

1

Koka potatisen i saltat vatten.

2

Blanda gräddfil, majonnäs, smörgåsgurka och persilja till en sås. Smaka av med salt och peppar.

3

Dela färsen i fyra bitar och forma till rullar. Platta ut rullarna till avlånga biffar.

4

Lägg biffarna i en het stekpanna med smör. Salta och peppra. Stek på båda sidorna.

5

Fyll tunnbröden med mosad potatis, biff, strimlad salladslök, sås och rårörda lingon.