Du behöver
- 25 g smör
- 4 msk vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- zucchini
- 300 g kassler
- lasagneplattor
- 170 g riven ost
- vitkålssallad
- 400 g vitkål i tunna klyftor
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk olivolja
- 2 msk vatten
Gör så här
1
Smält smör i en kastrull och häll i mjöl. Värm tills mjöl och smör blandat sig. Häll i mjölken i en tunn stråle under vispning. Vispa hela tiden medan såsen blir varm och låt sjuda tills den tjocknat, cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen.
2
Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel och strö över lite salt. Skiva kassler tunt.
3
Varva sås, lasagneplattor, zucchini, kassler och ost i en gratängform. Toppa med sås och ost. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter i 200 grader. Täck eventuellt med folie på slutet om lasagnen blir för mörk.
4
Blanda ingredienserna till vitkålssalladen, smaka av med salt och peppar och servera till lasagnen.