Du behöver
- 200 g rimmat stekfläsk
- purjolök
- 1 tsk olja
- 0.5 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad mejram
- 1 l vatten
- grönsaksbuljongtärning
- lagerblad
- 3 dl torkade röda linser
- 200 g mjölig potatis
- 1 dl grovkornig senap
Quesadilla
medium tortillabröd
3 dl riven lagrad ost
1 kruka färsk gräslök
Gör så här
1
Strimla fläsket och stek tillsammans med purjolöken (spara eventuellt lite till servering) i en kastrull tillsammans med olja och de torra kryddorna.
2
Häll i vattnet och tillsätt buljongtärning, lagerblad, linser och potatis. Låt sjuda cirka 20 minuter.
3
Blanda ost och gräslök. Fördela på bröden och vik ihop. Stek i torr stekpanna till fin färg på båda sidor och tills osten smält.
4
Servera soppan med senap och nystekta quesadillas.