Du behöver
- 8 halvmånar polarbröd
- bordsmargarin
Fyllning 1
500 g oskalade räkor
150 g strimlad kallrökt lax
150 g färskost
2 dl Vispad grädde
3 msk finhackad dill
4 msk riven färsk pepparrot
Saften från 1 lime
Rivet skal från en halv lime
0.5 riven urvattnad gurka
Fyllning 2
1 ask röd rom 80 g
150 g oskalade räkor
200 g varmrökt lax
2 kokta finhackade ägg
2 msk finhackad dill
150 g färskost
2 dl crème fraîche
Topping
3 dl vispgrädde
200 g färskost
0.5 dl finhackad dill
valfria finbladiga salladsblad
Garnera med
500 g oskalade räkor
300 g skivad kallrökt lax
1 citron i skivor
hummerstjärtar
hummerklor
skivad carambolefrukt
1 passionsfrukt
dillvippor
Gör så här
Om du använder polarkakor. Lägg samman två halvor till en runt botten på ditt serveringsfat. Smöra bottnen, fyllningen fastnar bättre. Skala samtliga räkor.
Skala och grovhacka räkorna. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllning 1 och bred ut halva mängden på bottnen. Smöra två nya halvor och placera över fyllningen.
Skala och grovhacka räkorna. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllning 2 och bred ut halva mängden på bottnen. Smöra två nya halvor och placera över fyllningen.
Bred ut resterande mäng av fyllning nummer 1 och täck med 2 nya smörade halvor. Bred ut resterande mängd av fyllning 2 och täck med de sista brödskivorna.
Vispa grädden hårt till toppkrämen och blanda med samtliga ingredienser. Bred ut krämen på toppen och runt om på tårtans kanter. Fäst salladsblad runt om på tårtans kanter.
Garnera som på bilden med skalade räkor, lax, rom, citron, hummerstjärtar, dill och frukt.