Du behöver
Grön currypasta
                                                                chilifrukter
                                                                schalottenlökar
                                                                stjälkar citrongräs
                                                              2 msk korianderfrön
                                                              1 msk spiskummin
                                                              1.4 tsk vitpepparkorn
                                                              2 msk olivolja
                                                                stora vitlöksklyftor
                                                              6 cm finhackad färsk ingefära 
Kyckling
                                                                kycklinglår
                                                              2 msk fisksås
                                                              1 msk brun farin
                                                              1 burk kokosmjölk
                                                                limeblad
                                                                lime
                                                                gurka
                                                              100 g babyspenat
                                                                knippe färsk koriander
                                                                knippe salladslök
                                                                salt och peppar 
Till servering
kokt ris och kanske även naanbröd
Gör så här
Dela chilin. Kärna ur och hacka fint. Skala och hacka schalottenlökarna. Ansa citrongrässtjälkarna och ta av de yttersta bladen. Hacka fint.
Rosta hastigt korianderfrön, spiskummin och vitpeppar i en torr het stekpanna. Tillsätt olja, chili, citrongräs, lök, vitlök och ingefära eller galanga. Stek under omrörning ett par minuter. Häll i en bägare och mixa med stavmixer till en pastaliknande röra.
Sätt ugnen på 175°. Skölj kycklinglåren och torka väl. Fördela i smord ugnsfast form. Salta och peppra.
Blanda currypastan med fisksås, brun farin, smulad limegräs och kokosmjölk. Häll över kycklingen och sätt in i ugnen 45 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Ta ut och pressa lime över. Garnera med gurkstavar, babyspenat, färsk koriander och finhackad salladslök. Servera med nykokt ris och eventuellt naanbröd.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






