Du behöver

  • 600 g potatis
  • gula lökar
  • 25 g smör
  • förpackningar fryst renskav
  • 2 msk olja
  • tunnbröd
  • romansallad
  • delade körsbärstomater
  • ättiksgurkor i stavar
  • salt och svartpeppar

Äppel- och pepparrotssås

skalade rivna äpple
2 msk finriven pepparrot
0.5 dl majonnäs
1 dl yoghurt
salt

Gör så här

1

Koka potatisen i saltat vatten. Blanda alla ingredienserna till pepparrotssåsen och smaka av med salt.

2

Stek löken i smör tills den är brun och karamelliserad, ca 10 minuter. Lägg åt sidan.

3

Stek den frysta skaven med olja tills allt kött är genomstekt. Vänd biten och skrapa av kött vart eftersom. Salta och peppra.

4

Mosa potatis på tunnbröden och lägg på sallad, tomat, gurka, kött, karamelliserad lök och sås. Toppa med en klick pepparrotssås. Rulla ihop och vira ev om en bit smörpapper.