Du behöver
- zucchini
- 1 msk olivolja
- 300 g nötfärs
- hackad gul lök
- finhackade vitlöksklyftor
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- frp kokta linser
- frp färdig tomatsås
- lasagneplattor
- 2 dl riven ost
- béchamelsås
- 50 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 8 dl mjölk
- 1 tsk salt
Gör så här
1
Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet och späd med mjölk, lite i taget, under fortsatt vispning. Koka såsen ca 5 minuter, vispa hela tiden. Salta.
2
Skiva zucchinin på längden med en osthyvel eller mandolin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttfärs, lök och vitlök tills färsen är helt genomstekt. Salta och peppra.
3
Sätt ugnen på 200 grader. Varva sköljda avrunna linser, tomatsås och bechamelsås med två lager lasagneplattor och två lager zucchini som läggs omlott i en ugnssäker form ca 25×35 cm. Spara ca 3 dl av bechamelsåsen till lasagnens översta lager. Strö över ost och tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter.