Du behöver
- 400 g regnbågsfilé
- 1 msk sesamfrön
- 1 msk flingsalt
- gulbeta
- lime
- stor avokado
- 30 g småbladssallad
- 2 dl frysta gröna sojabönor
- 1 dl gari
- 2 msk japansk soja
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk ättiksprit
- 0.5 tsk sesamolja
Gör så här
1
Rulla fiskbiten i sesamfrön och flingsalt så det täcker runt om. Grilla ena sidan av fisken över het glöd till fin grillyta eller stek utan att röra den, ca 1 minut. Vänd och gör samma sak på andra sidan. Täck fisken med plast och ställ i kyl att kallna helt, minst 2 timmar.
2
Skala och hyvla gulbetan supertunt med en mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i limesaft och en nypa salt. Skär avokadon i bitar. Vänd ihop sallad, sojabönor, avokado och betor på ett fat.
3
Skär fisken i 1 cm skivor med en vass kniv. Blanda soja, honung, ättika och sesamolja. Droppa lite av dressingen över salladen och fisken. Servera med gari och resten av dressingen.