Du behöver
- 2 pkt kokta svarta bönor
- stor gul lök
- 1.5 dl fiberhavregryn
- ägg
- vitlöksklyftor
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk malen spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 0.5 msk malen koriander
- 0.5 tsk salt
- neutral olja
- 1 dl majonnäs
- 1 msk sambal oelek
- hamburgerbröd
- salladsblad
- stor tomat
- jalapeño
Gör så här
1
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 cm tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna.
2
Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare.
3
Stek på låg till medelvärme ca 8 minuter per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja.
4
Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressingen.