Du behöver
Pajbotten:
150 g smör
3.5 dl vetemjöl
3 msk florsocker
1 st äggula
1 krm salt
Fyllning:
4 dl vispgrädde
75 g smör
400 g mörk choklad
1 tsk flingsalt
Garnera med:
physalis
passionsfrukt
kiwi
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda smör, mjöl och florsocker till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt äggula och salt och kör till en smidig deg.
Tryck ut degen i portionspajformar med löstagbar kant, ca 10 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Grädda i ca 10 minuter. Låt pajskalen svalna.
Smält smör tillsammans med grädde i en kastrull. Hacka chokladen och rör i. Rör tills chokladen smält och tillsätt salt. Häll smeten i pajskalen och ställ i kylen. Låt stå minst en timme.
Nästan som en hel måltid, något för den med verklig “söt tand”.