Du behöver

Pajbotten:

150 g smör
3.5 dl vetemjöl
3 msk florsocker
1 st äggula
1 krm salt

Fyllning:

4 dl vispgrädde
75 g smör
400 g mörk choklad
1 tsk flingsalt

Garnera med:

physalis
passionsfrukt
kiwi

Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda smör, mjöl och florsocker till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt äggula och salt och kör till en smidig deg.

2

Tryck ut degen i portionspajformar med löstagbar kant, ca 10 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Grädda i ca 10 minuter. Låt pajskalen svalna.

3

Smält smör tillsammans med grädde i en kastrull. Hacka chokladen och rör i. Rör tills chokladen smält och tillsätt salt. Häll smeten i pajskalen och ställ i kylen. Låt stå minst en timme.


Kommentar:
Nästan som en hel måltid, något för den med verklig “söt tand”.