Du behöver
- 500 g morötter
- 2 st ägg
- 3 st enbär stötta
- 1 dl hackad persilja
- salt och nymald peppar
- 1 dl grovt rågmjöl
- panko
- smör
Lingonyoghurt:
                                                              2 dl turkisk yoghurt
                                                              3 msk lingonsylt
                                                              4 msk lingon                       tinade
                                                              2.5 msk repade timjanblad
                                                                salt och nymald peppar
                                    
Gör så här
Morotskakor: Skala och grovriv morötterna.
Vispa upp äggen lätt i en skål tillsammans med enbär, persilja, salt och peppar. Rör ner morötterna. Pudra över mjölet och blanda in det i smeten.
Forma till små tunna kakor, 16–20 stycken. Strö panko på en tallrik. Vänd morotskakorna i panko och tryck försiktigt fast det.
Stek till gyllenbruna och frasiga kakor i smör på båda sidor.
Lingonyoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                             
                            
Det här är en sorts rårakor på morot som kryddas med enbär. En frisk lingonyoghurt smakar bra till.