Du behöver
- 500 g räkor med skal stora
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 1.5 st röda spanska chilifrukter
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk hackad bladpersilja
Servera med:
1 st baguette
Gör så här
1
Skala räkorna, med behåll skaltippen kvar på stjärten. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Snitta, kärna ur och hacka chilifrukterna. Blanda olja, vitlök och chili i en glasburk med lock och ta med på utflykten.
2
Tänd grillen och låt grillbriketterna bli glödande grå. Ställ formen eller stekpannan direkt på kolen. Fräs oljeblandningen i formen, 30 sekunder. Rör om med en träsked. Tillsätt räkorna och låt de fräsa, ca 2 minuter. Strö över persilja och servera med baguette. Ta en bit bröd och doppa i den smakrika oljan till räkorna.
Tillaga i en paellaform av glaserad keramik eller i en stekpanna direkt på glödande kol i picknickgrillen.