12 bitar

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver

Maräng

4 äggvitor
2 dl strösocker

Topping

3 päron
1 tsk stött kardemumma

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggulorna. Rör i mjölken och mjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 30 cm.

2

Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Bred ut den över smeten.

3

Topping: Tvätta och skiva ­päronen riktigt tunt. Lägg dem över marängen. Strö över stött kardemumma.

4

Grädda i 25 minuter.