12 bitar
Du behöver
- 75 g smör
- 1 dl strösocker
- 4 äggulor
- ½ dl mjölk
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
Topping
3 päron
1 tsk stött kardemumma
Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggulorna. Rör i mjölken och mjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 30 cm.
2
Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Bred ut den över smeten.
3
Topping: Tvätta och skiva päronen riktigt tunt. Lägg dem över marängen. Strö över stött kardemumma.
4
Grädda i 25 minuter.












































