4 portioner

Du behöver

  • 1 ciabattabröd, dagsgammal
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 gurka
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk kapris
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • salt och nymald peppar

Servera med:

lufttorkad skinka

Gör så här

1

Skär brödet i grova bitar. Blanda med vinägern och låt dra cirka 20 minuter.

2

Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnorna. Skär i bitar. Dela tomaterna, skär paprikan i bitar och klyfta löken tunt. Hacka persiljan och strimla basilikan.

3

Blanda gurka, tomater och bröd. Krama försiktigt med rena händer. Blanda i paprika, lök, kapris och örter.

4

Blanda vitlök och olivolja och vänd ner i salladen. Smaka av med salt och peppar.