Du behöver
Samma deg som till sockerbullar, se relaterat recept nedan
Fyllning:
100 g hasselnötter
100 g mandelmassa
100 g smör
0.5 dl rörsocker
1 msk vaniljsocker
Pensling:
ägg
Garnering:
2 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 225°
Gör så här
Följ anvisningen till sockerbullar. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Gnugga av skalet i en ren handduk. Mal nötterna och blanda med smör, rörsocker och vaniljsocker.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje till en platta 32×40 cm och skär i rutor 8×8 cm. Lägg en klick fyllning på varje och vik in hörnen mot mitten och tryck till.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter. Rör ihop florsocker och vatten och glasera bullarna när de svalnat.
Fyllningen får extra mycket smak av de rostade nötterna. Väl värt besväret.