10 portioner

Du behöver

  • 1 kg fläskytterfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör

Marinad 1:

½ dl japansk soja
2 msk teriyakisås
2 msk ingefära riven

Marinad 2:

½ dl rapsolja
1 msk vatten
1 msk kalvfond
½ dl vit balsamvinäger
1 msk ljust muscovadosocker
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Garnering:

persilja
timjan

Ugn: 175°

Gör så här

1

Putsa köttet. Blanda samman soja, teriyakisås och ingefära i en plastpåse och lägg i köttet. Marinera i minst 3 timmar i kyl, gärna över natten. Vänd påsen ett par gånger.

2

Ta ut köttet och torka av det. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna. Lägg i en form och stek klar i ugn tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila i 15 minuter.

3

Skiva köttet tunt och lägg upp på ett fat. Blanda samman olja, vatten, fond, vinäger, muscovadosocker, pressad vitlök, salt och peppar. Skeda marinaden över köttet. Låt dra i 15 minuter innan servering. Garnera med persilja och timjan.