Du behöver
- 400 g rödbetor
- 500 g färskpotatisar
- olivolja
- 500 g quornfilé
- salt och peppar
- 1 st påse babyspenat 65 g
- 150 g ädelost
- 4 msk rostade pinjenötter
Gör så här
1
Blanda ingredienserna till dressingen.
2
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Spola rödbetorna under rinnande vatten och gnid bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor och håll dem gärna varma. Eller lägg dem på grillen tillsammans med potatisen.
3
Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna och vänd den i olivolja. Dela större potatisar. Grilla över glöd och varmhåll.
4
Pensla filéerna med olivolja. Grilla över glöd. Krydda med salt och peppar. Varmhåll och dela varje filé i tre bitar vid servering.
5
Blanda rödbetor, potatis och quornfilé med dressingen. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten. Strö över smulad ost och rostade nötter.
Varm sallad är perfekt bjudmat. Precis innan servering blandar du ihop det varma med övriga ingredienser och serverar på ett stort generöst fat.