Du behöver
- 9 skiva landgångsbröd
Fyllning:
1 kg räkor med skal
3 st ägg
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
2 msk pepparrot färskriven
1 st citron rivet skal
1 dl hackad dill
1 krm cayennepeppar
salt
Garneringskräm:
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
Garnera med:
dill
gräslök
600 g räkor med skal
ägg
75 g löjrom eller stenbitsrom
citron
Gör så här
Kantskär bröden och lägg ut dem tre och tre. Gör tre rundlar med hjälp av en form eller tallrik, 22–24 centimeter i diameter.
Fyllning: Hårdkoka äggen. Låt svalna. Skala och hacka räkor och ägg. Blanda räkor, ägg, majonnäs, crème fraiche, färskriven pepparrot, rivet citronskal, dill och cayennepeppar. Smaka av med salt.
Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd. Bred på resten av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.
Garneringskräm: Blanda crème fraiche och majonnäs och bred runt kanterna och på toppen. Täck tårtan med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
Vid servering: Täck kanterna med hackad dill och gräslök. Garnera med räkor, hårdkokta ägg, löjrom, citronklyftor och dillkvistar.
En variant av den älskade Skagenröran blir en härlig fyllning i den här lyxiga tårtan.
Receptet är beräknat till 8-10 bitar.