Du behöver
- 2 st avokador
- 0.5 st citron saften
- 250 g räkor med skal 100 gram skalade
- 75 g sockerärter
- 1 dl ärter
- salladsblad
Rhode Island-sås:
1 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
0.5 dl chilisås
salt
tabasco
Garnera med:
dill
citron
Servera med:
rostat bröd
Gör så här
Dela avokadon och ta ut kärnorna. Droppa över citronsaft. Skala räkorna. Ansa och strimla sockerärterna. Lägg salladsblad i avokadohalvorna och fyll på med räkor, sockerärter och ärter.
Rhode Island-sås: Vispa grädden och blanda med majonnäs och chilisås. Smaka av med salt och tabasco. Ringla lite sås över räkorna och servera resten bredvid. Garnera med citron och dill och servera med rostat bröd.
En klassiker som skapades på 1970-talet då avokadon var ny och exklusiv i Sverige.