Du behöver
- 1 kg delikatesspotatis
- 2 msk olja gärna oliv
- salt och peppar
- 250 g sparris
- 10 st rädisor
Vinägrett:
0.5 st äpple
2 msk pressad citronsaft
2 msk olja gärna raps
1 msk vatten
0.5 dl hackad persilja
Ugn: 225°
Gör så här
Tvätta och dela potatisen i bitar. Blanda med olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn i 30 minuter.
Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng. Koka sparrisen i ett par minuter och spola den i kallt vatten. Ansa, tvätta och dela rädisorna i bitar. Blanda potatis, sparris och rädisor.
Vinägrett: Kärna ur och hacka äpplet fint. Blanda med citronsaft, olja, vatten och persilja. Smaka av med salt och peppar och blanda med potatisen.
Vinägretten får härlig smak av äpplet.