Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g färsk spenat
  • 200 g färskrökt lax
  • 1 dl hackad dill
  • 1.5 dl riven ost

Garnera med:

dill

Gör så här

1

Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör i en stor gryta. Häll i potatisen och låt fräsa med löken ett par minuter.

2

Krydda med salt och peppar och tillsätt vin och grädde. Koka upp och låt småkoka i 15 minuter. Skölj spenaten och tillsätt till grytan, och rör om.

3

Varva potatis,  strimlad lax och dill i en smord ugnsform. Strö på ost och gratinera i ca 30 minuter tills potatisen är mjuk. 

4

Garnera med dill och servera med sallad och citron.