Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl riven kokos
  • 1 st citron finrivet skal
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr:

2 dl florsocker
1.5 msk pressad citronsaft

Garnera med:

kokoschips
citron

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i kokos, citronskal och -saft. Låt dra i 5 minuter.

2

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt till äggsmeten tillsammans med kokosblandningen. Vispa smeten tills allt är blandat.

3

Fördela smeten i formar. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.

4

Glasyr: Rör ihop citronsaft och florsocker och lägg en klick på varje muffins.

5

Garnering: Toppa med kokoschips och citronbitar.