Stekt kassler med rotfruktspuré och picklad purjolök

Du behöver 500 g kassler 1 st stort syrligt äpple smör till stekning Picklad purjolök: 0.5 st purjolök 0.5 dl strösocker 1 dl vatten 2...

Du behöver

  • 500 g kassler
  • 1 st stort syrligt äpple
  • smör till stekning

Picklad purjolök:

0.5 st purjolök
0.5 dl strösocker
1 dl vatten
2 msk ättikssprit 12 procent

Rotfruktspuré:

400 g mjölig potatis
morötter
200 g rotselleri
200 g kålrot
1.5 dl mjölk
2 msk smör
salt
nymald peppar

Gör så här

1

Picklad purjolök: Skölj och strimla  purjolöken, det ska bli 4–5 dl. Lägg purjolöken i en skål. Koka upp socker, vatten och ättika och häll över purjolöken. Låt kallna. Rör om någon gång under tiden. Förvara i kylen.

2

Rotfruktspuré: Skala potatis och rotfrukter och skär i bitar. Rotfrukterna har lite längre koktid än potatisen, så skär dem i mindre bitar. Koka potatis och rotfrukter mjuka under lock i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa det grovt med en gaffel. Värm mjölken och rör i det tillsammans med smöret. Salta och peppra. 

3

Skär kasslern i skivor. Skölj och klyfta äpplet. Stek kassler (på båda sidor) och äpple hastigt i en stekpanna med smör.


Kommentar:
Att variera vardagsmaten är inte alltid så lätt. Men med picklad lök, stekta äpplen och rotfruktspuré känns den stekta kasslern som ny.

Scroll to Top