Du behöver
- 4 st fläskkotletter
 - smör till stekning
 - salt
 - nymald peppar
 - 150 g rökt sidfläsk
 - 2 st vitlöksklyftor
 - 200 g champinjoner
 - 1 st morot
 - 1.5 msk vetemjöl
 - 0.5 st flaska rödvin
 - 1 dl vatten
 - 2 msk kalvfond
 - 2 st lagerblad
 - 1 tsk timjan
 - 1.5-2 dl syltlök
 
Servera med:
                                                                kokt potatis                       eller potatismos
                                                                haricots verts
                                    
Gör så här
Bryn kotletterna på båda sidor i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Strimla fläsket. Hacka vitlöken. Dela svampen i bitar. Skala och fintärna moroten.
Stek fläsk, vitlök, morot och svamp i en gryta med smör, ca 5 minuter. Rör ner mjölet.
Tillsätt vin, vatten, fond och kryddor, och koka under lock, ca 10 minuter.
Lägg i kotletterna. Koka under lock tills de är genomstekta, 
 ca 10 minuter. Blanda i syltlök. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller potatis-mos och kokta haricots verts.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Den franska klassikern tupp i vin är en av mina favoriträtter. Men i ärlighetens namn är det inte var dag jag tar mig tid att laga originalet. Däremot svänger jag gärna ihop den här förenklade varianten med fläskkotletter.