Du behöver
- 600 g kycklingfilé
 - salt
 - peppar
 - 2 msk hackad färsk timjan
 - 4-8 skiva kallrökt skinka
 - 1 msk smör
 - 0.5 st rödlök
 - 1 st vitlöksklyfta
 - 2 msk olivolja
 - 1 dl vitt vin
 - 1 dl vatten
 - 2 msk kycklingfond
 - 1 st burk körsbärstomater
 - 2 burk vita bönor à 400 gram
 - 2 st rostade paprikor
 - 2 msk färsk oregano
 - 1 msk rödvinsvinäger
 
Servera med: bröd
Ugn: 175°
Gör så här
1
Krydda kycklingen med salt och peppar. Strö över timjan och linda in filéerna i skinka. Bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°.
2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs det i en kastrull med olja. Tillsätt vin, vatten, fond och tomater, och koka ihop i 10 minuter.
3
Skölj av bönorna väl och rör ner i såsen. Dela paprikorna i bitar och lägg ner i såsen. Koka upp och smaka av med salt, peppar, oregano och vinäger. Skiva upp kycklingen och servera med bönröran, bröd och crème fraiche.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Rostad paprika finns att köpa färdig på burk.