4 portioner
Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé
 - 1 gul lök
 - 3 morötter
 - 4 dl vatten
 - 2 msk kycklingfond
 - 2 lagerblad
 - 2 dl vispgrädde
 - 1-2 msk maizena
 - salt
 - peppar
 - 2 msk strösocker
 - 2 msk ättiksprit
 - 1 dl hackad dill
 
Servera med:
kokt eller pressad potatis
Gör så här
1
Dela varje lårfilé i tre bitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna.
2
Koka upp vatten, fond och lagerblad. Lägg i kyckling, lök och morötter, och koka upp. Skumma av och småkoka i 15 minuter.
3
Tillsätt grädde och koka upp. Red av och smaka av med salt, peppar, socker och ättika. Rör i dillen. Servera med kokt potatis, gärna pressad.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






