Du behöver

  • 250 g mörk choklad 70% kakao
  • 250 g smör
  • 4 st äggulor
  • 4 st ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 2 tsk kardemumma nystött
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl

Servera med:

vispgrädde eller crème fraiche
granatäppelkärnor fikonklyftor, färska bär

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål som vardera rymmer 1 1/2– 2 dl.

2

Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.

3

Rör ihop äggulor, ägg, socker, kardemumma och salt för hand utan att slå in luft.

4

Sikta ner mjölet i choklad- och smörblandningen. Blanda chokladsmeten och äggvispet.

5

Häll smeten till 3/4 i formarna. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Fondanten ska fortfarande vara kladdig inuti. Servera dem nygräddade tillsammans med en klick grädde eller crème fraiche och frukt och bär.