Du behöver

  • 250 g mozzarella
  • 2 dl riven ost
  • 150 g parmaskinka
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 30 g rucola
  • basilikablad

Tomatsås:

3 dl passerade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 msk honung
1 tsk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
salt, peppar
1 tsk oregano

Ugn: 250°

Gör så här

1

Gör degen enligt separat recept.

2

Tomatsås: Koka upp passerade tomater, pres- sad vitlök, honung, vinäger och tomatpuré och krydda med salt, peppar och oregano. Koka ihop såsen i ca 5 minuter tills den tjocknar. Låt såsen svalna.

3

Sätt in de plåtar pizzan ska gräddas på i ugnen så de är varma. Dela degen i två bitar och kavla ut varje del till en platta ungefär lika stor som plåten. Lägg dem på bakplåtspapper och bred på tomatsås. Strö på mozzarella i bitar och riven ost.

4

Dra över bakplåtspappret med pizzan till en varm plåt och grädda i ca 15 minuter. Lägg på skinka, pinjenötter, rucola och basilika.