Du behöver
- 250 g mozzarella
- 2 dl riven ost
- 150 g parmaskinka
- 0,5 dl pinjenötter
- 30 g rucola
- basilikablad
Tomatsås:
3 dl passerade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 msk honung
1 tsk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
salt, peppar
1 tsk oregano
Ugn: 250°
Gör så här
Gör degen enligt separat recept.
Tomatsås: Koka upp passerade tomater, pres- sad vitlök, honung, vinäger och tomatpuré och krydda med salt, peppar och oregano. Koka ihop såsen i ca 5 minuter tills den tjocknar. Låt såsen svalna.
Sätt in de plåtar pizzan ska gräddas på i ugnen så de är varma. Dela degen i två bitar och kavla ut varje del till en platta ungefär lika stor som plåten. Lägg dem på bakplåtspapper och bred på tomatsås. Strö på mozzarella i bitar och riven ost.
Dra över bakplåtspappret med pizzan till en varm plåt och grädda i ca 15 minuter. Lägg på skinka, pinjenötter, rucola och basilika.