Du behöver
Fyllning:
1,5 dl crème fraîche
1 st vitlöksklyfta
4 st portabellosvampar
1 st rödlök
1 st äpple
300 g mozzarella
40 g rucola
1 st citron pressad saft2
2 msk olivolja
peppar
250°
Gör så här
Gör pizzadegen enligt separat recept. Sätt in plåtarna pizzan ska gräddas på i ugnen.
Ta upp degen och dela i fyra bitar. Kavla ut pizzor och lägg på bakplåtspapper. Blanda crème fraiche med pressad vitlök och bred på pizzorna. Ansa svampen och skala löken. Kärna ur äpplet.
Skiva svamp, mozzarella, lök och äpple tunt, gärna på mandolin. Fördela på pizzorna. Dra över bakplåtspappret med pizzan till en varm plåt och grädda i 10 minuter.
Blanda rucola med citronsaft, olja och peppar och fördela på pizzorna.