Du behöver

Fyllning:

1,5 dl crème fraîche
1 st vitlöksklyfta
4 st portabellosvampar
1 st rödlök
1 st äpple
300 g mozzarella
40 g rucola
1 st citron pressad saft2
2 msk olivolja
peppar

250°

Gör så här

1

Gör pizzadegen enligt separat recept. Sätt in plåtarna pizzan ska gräddas på i ugnen.

2

Ta upp degen och dela i fyra bitar. Kavla ut pizzor och lägg på bakplåtspapper. Blanda crème fraiche med pressad vitlök och bred på pizzorna. Ansa svampen och skala löken. Kärna ur äpplet.

3

Skiva svamp, mozzarella, lök och äpple tunt, gärna på mandolin. Fördela på pizzorna. Dra över bakplåtspappret med pizzan till en varm plåt och grädda i 10 minuter.

4

Blanda rucola med citronsaft, olja och peppar och fördela på pizzorna.