50 stycken
Du behöver
150 g smör
4 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 äggula
1 ½ tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
½ tsk mald nejlika
Ugn: 175°
Gör så här
- Blanda kallt smör, mjöl och florsocker till en smulig deg. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i två bitar och arbeta in kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i den ena degbiten. Rulla varje degbit till två längder som är ca 50 cm långa.
- Lägg en pepparkakslängd bredvid en ljus deg och sedan en pepparkaksdeg ovanpå den ljusa degen och en ljus deg ovanpå pepparkaksdegen.
- Tryck ihop längderna lätt och låt dem ligga i frysen i 30 minuter. Skär dem i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.












































