6 portioner

Du behöver

  • 1 kg vildsvinskött benfritt kött, t ex bog
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 3 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 tsk fänkålsfrön stötta
  • 4 kvistar rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl rödvin
  • 1 msk viltfond
  • 3 tsk flytande honung
  • 2 msk smör

Servera med:

potatismos
inlagd gurka
rönnbärsgelé

Ugn: 100°

Gör så här

1

Bryn köttbiten runtom i smör. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Skala och hacka lök och vitlök, tärna moroten och strimla sellerin.

2

Fräs grönsakerna i smör i en ugnsfast gryta med lock. Tillsätt fänkål, rosmarin, lagerblad, tomatpuré, vin och fond. Koka upp och lägg i köttet. Sätt på locket.

3

Sätt in grytan mitt i ugnen. Låt stå tills köttet är riktigt mört och går att dra isär, 7–8 timmar. Lyft försiktigt upp köttet och håll det varmt.

4

Koka ihop såsen tills ungefär hälften återstår. Blanda i honung och smaka av med salt och peppar. Vispa i smöret, nu ska såsen inte koka mer.