28 bitar
Du behöver
- 300 g smör
- 3 ½ dl strösocker
- 4 ägg
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 dl kakao
Glasyr:
1 ½ dl vispgrädde
300 g mjuk nougat
Garnera med:
dubbelnougat
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ihop smör och socker. Vispa i äggen. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten och blanda om. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 12–13 minuter. Låt svalna.
2
Glasyr: Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad nougat. Låt svalna och bred glasyren över kakan. Skär i rutor och garnera med hyvlad nougat.









































