28 bitar

Du behöver

  • 300 g smör
  • 3 ½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl kakao

Glasyr:

1 ½ dl vispgrädde
300 g mjuk nougat

Garnera med:

dubbelnougat

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ihop smör och socker. Vispa i äggen. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten och blanda om. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 12–13 minuter. Låt svalna.

2

Glasyr: Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad nougat. Låt svalna och bred glasyren över kakan. Skär i rutor och garnera med hyvlad nougat.