Du behöver
- 300 g smör
- 4 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk kardemummakärnor hela
- 6 st ägg
- 2 tsk bakpulver
- 6 dl vetemjöl
- 1 dl vispgrädde
Fyllning:
4 st äpplen
pärlsocker
Servera med:
vispgrädde
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa ihop rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och stötta kardemummakärnor, gärna med elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner i smeten tillsammans med grädde. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
2
Fyllning: Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg dem vackert i smeten och strö över pärlsocker.
3
Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Servera gärna kakan lite ljummen med vispad grädde.