Currykyckling

Du behöver 4 dl kokosmjölk 1 dl vispgrädde 2 tsk röd currypasta från burk 1 msk ingefära riven 1 msk kycklingfond 2 tsk soja 0.5...

Du behöver

  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk röd currypasta från burk
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 tsk soja
  • 0.5 st lime pressad saft
  • 600 g kycklingfilé
  • 125 g minimajs
  • 140 g bambuskott
  • 1 msk maizena redning
  • salt och peppar

Garnera med:

jordnötter

Servera med:

ris

Gör så här

1

Koka upp kokosmjölk, grädde, currypasta, ingefära, fond, soja och limesaft. Skär kycklingen i bitar och lägg ner i grytan och koka i 10 minuter.

2

Dela minimajsen på längden och lägg ner i grytan tillsammans med bambuskott. Koka ett par minuter. Red av och koka upp. Smaka av grytan. Garnera med grovt hackade jordnötter servera med ris och hackade jordnötter.

Scroll to Top