Du behöver
- 4 dl kokosmjölk
- 1 dl vispgrädde
- 2 tsk röd currypasta från burk
- 1 msk ingefära riven
- 1 msk kycklingfond
- 2 tsk soja
- 0.5 st lime pressad saft
- 600 g kycklingfilé
- 125 g minimajs
- 140 g bambuskott
- 1 msk maizena redning
- salt och peppar
Garnera med:
jordnötter
Servera med:
ris
Gör så här
1
Koka upp kokosmjölk, grädde, currypasta, ingefära, fond, soja och limesaft. Skär kycklingen i bitar och lägg ner i grytan och koka i 10 minuter.
2
Dela minimajsen på längden och lägg ner i grytan tillsammans med bambuskott. Koka ett par minuter. Red av och koka upp. Smaka av grytan. Garnera med grovt hackade jordnötter servera med ris och hackade jordnötter.